Cipőkötés

Ha készen állsz rá, hogy tegyél valami jót, szívesen ˝kötünk cipőt˝ Veled: legyél a Szombathelyi Egyházmegye fiatal önkéntese! Ezen az oldalon megosztjuk, milyen az önkéntesek élete. Infó: onkentes@szeif.info.hu © SZEIF Önkéntes Program

A 72 óra Veled kezdődik!

2013.09.05. 16:24 sostkibir

A 72 óra kompromisszum nélkül egy önkéntes szociális akció, amelyet a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervez, hogy Magyarország fiatalsága együtt tegyen másokért, környezetéért.

2013. október 10-13. között immár hatodszor fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai végeznek három napon, azaz 72 órán keresztül közérdekű feladatokat: szociális segítségnyújtást, intézmények, játszóterek felújítását, környezetvédelmi projekteket, kulturális műsorok szervezését.

72ora2013Sm.JPG

A Szombathelyi Egyházmegye fiataljai is bekapcsolódnak az akcióba. Ez már csak a hagyományok miatt is "kötelező", hiszen a 72 óra Magyarországon 2006-ban nálunk és a szomszédos Győri Egyházmegyében valósult meg először.

További információ és jelentkezés: www.72ora.hu

Szólj hozzá!

Jelentkezés önkéntes gyerekvigyázásra

2013.08.03. 23:45 SZEIF

martineum1.jpgHázaspároknak szervezett nyári lelkigyakorlat idejére keres gyerekvigyázókat a Martineum Felnőttképző Akadémia 2013. augusztus 16-18. között, napokra és napszakokra bontva. Várhatóan 31 gyerek lesz összesen, legtöbbjük óvodás és kisiskolás, köztük egy Down-szindrómás kislány is, aki legalább egyszemélyes felügyeletet igényel. Ebédet és/vagy vacsorát biztosítanak azoknak, akik vállalják ezt az önkéntes feladatot. Jelentkezni a http://doodle.com/eak864vmt8y42x9f címen lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

Egyeztessük óráinkat!

2013.08.02. 23:49 sostkibir

72ora.JPGÖnkéntes fogadónap lesz az IrányPontban 2013. augusztus 8-án (csütörtökön) 15 és 18 óra között. Várunk mindenkit, aki szívesen segítené a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági munkáját vagy a SZEIF tevékenységét.

Néhány példa, milyen rövidebb-hosszabb távra szóló feladatokat kínálunk a lelkes önkéntes-jelölteknek: programokon fényképezés, régi fotók digitalizálása, közösségi médiajelenlét gondozása (blog, Facebook, Twitter, stb.), informatikai feladatok, rendezvények szervezési munkái, ügyviteli segítség vagy a ifjúsági munkához kapcsolódó saját ötleteid.

Szó lesz arról is, ami az idei 72 óra kompromisszum nélkül akcióról már most tudható. Szeretettel fogadunk Téged is! Ha csak kérdéseid lennének, gyere el akkor is, igyekszünk megválaszolni azokat!

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

Középiskolai önkéntes projekt

2013.03.07. 17:21 SZEIF

Iránypont logo.jpgA szombathelyi IrányPont kapcsán felmerült egy várhatóan ősztől esedékes kísérlet terve. Elképzeléseink szerint a középiskolás éveken már túljutott, "érett" fiatalok önkéntes akció keretében keresnének fel hetente egyszer szombathelyi középiskolákat. Ott pedig a még iskolapadot koptató sorstársaiknak adnák át tapasztalataikat az előttük álló különféle lehetőségekről, például továbbtanulás (nem csak egyetemen, főiskolán), önkéntesség, külföldi tanulmányok, ösztöndíjak, gyakorlatok, pályázatok, tanulmányi utak, EVS...

Az erre vállalkozókat egy komoly képzésen szakértők készítenék fel a programra, ezen a tréningen persze térítésmentesen vehetnének részt.

Ha érdekel az ötlet, s szívesen vennél részt a megvalósításában, dobj egy e-mailt az onkentes@szeif.info.hu címre!

Szólj hozzá!

Önkéntesség karrier-tanácsadói szemmel

2012.10.09. 15:21 sostkibir

Nemrég jelent meg "Az önkéntes munka reklámnak is jó" című összefoglaló írás egy munkaügyekkel foglalkozó honlapon. Ebben szerepel néhány érv, hogy karrier-tanácsadói szemmel miért hasznos az önkéntesség. Röviden: vonzóbbá teszi önéletrazjunkat, pályakezdőknél ellensúlyozhatja a gyakorlat hiányát, fejlődhet általa az önkéntes szociális érzéke, kommunikációs vagy stressztűrő készsége, de kitűnő alkalom a csapatépítésre is. Ha kiváncsi vagy a teljes cikkre, katt ide.

114370359-onkentesmunka1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék